Ny version av Svenska fiskeregler – äntligen lanserad!

En ny, mer användarvänlig, version av karttjänsten Svenska fiskeregler är lanserad. Syftet är att du som fritidsfiskare enklare ska hitta vilka regler som gäller i svenska havsområden och landets fem största insjöar. Därmed bidra du till att vi når ett långsiktigt hållbart nyttjande av fiskresurserna.

– Det är viktigt att du som fiskar känner dig trygg med att alltid kunna ta del av den senaste informationen om regleringar av fritidsfiske och förändringar i regelverket på ett enkelt sätt. Det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt. Det är därför vi har utvecklat karttjänsten, säger Malin Setzer som arbetar med fiskefrågor på Länsstyrelsen

Förbättringar i den uppdaterade karttjänsten

Den nya versionen av Svenska fiskeregler innehåller flera förbättringar:

  • Uppdaterat utseende. Visuellt har det skett en del förändringar som bidrar till en mer användarvänlig upplevelse.
  • Enklare filtrering. Det är lättare att filtrera mellan art och redskap, dessutom blir sökresultaten indelade i olika kategorier.
  • Utvecklade funktioner. Bakomliggande funktioner har utvecklats, exempelvis automatiska uppdateringar vid förändringar i regelverket för fritidsfiske som säkerställer att det är rätt information som visas.
  • Anpassad information. Informationen är nu mer anpassad för mobila plattformar.

Till den nya versionen av karttjänsten Svenska fiskeregler

Svenska Fiskeregler är en karttjänst som innehåller de regler som gäller för fritidsfiske i havet, Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön. Karttjänsten är framtagen av Länsstyrelserna och Havs- och vattenmyndigheten.

Mer om Svenska fiskeregler

Folder: Nu gör vi Svenska fiskeregler ännu bättre

Om Svenska fiskeregler och hjälpsidor, Svenska fiskeregler